Trappistinnen van Brecht werken alternatieven uit voor geannuleerd Kerstwinkelweekend

Traditiegetrouw organiseren de Trappistinnen van Brecht tijdens het eerste weekend van december een Kerstwinkel, die doorgaans heel wat bezoekers op de been brengt. “Omwille van de huidige coronamaatregelen kan dit evenement dit jaar jammer genoeg niet doorgaan”, aldus zuster Katharina, abdis van de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth. “Tijdens de hele maand december blijft onze abdijwinkel open. Daarnaast zetten we volop in op onze webshop.”

De monialen van de Abdij van Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht maken deel uit van de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie. Deze kloosterzusters leiden een sober, teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, lezing en handenarbeid volgens een evenwichtig ingedeelde dagorde.

Volgens de Regel van Sint-Benedictus moeten ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. Daarom worden er in de Abdij economische activiteiten ontplooid. Aanvankelijk weefden en naaiden de zusters-trappistinnen kerktextiel. In 1964 startten ze met de ambachtelijke productie van afwasmiddel. Nadien werden onder de merknaam TRAPP ook vloeibare handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion aan hun aanbod toegevoegd.

Meertalige webwinkel
Ruim twee jaar geleden startten de kloosterzusters met een eigen online verkoopkanaal www.trapp.be. Deze webshop is inmiddels dankzij de steun van Flanders Investment & Trade al in vier talen beschikbaar. In de webwinkel bieden de trappistinnen ambachtelijke zeep- en verzorgingsproducten aan, waaronder de befaamde shampoo en -douchegel met Westmalle Dubbel. Daarnaast vinden de bezoekers er ook de recent gelanceerde, exclusieve Trapp-badlinnenlijn.

In het abdijwinkeltje dat in december alle dagen open is, pakken de zusters-trappistinnen uit met een bijzonder kerstaanbod, bestaande uit originele geschenkverpakkingen met daarin verzorgingsproducten en kwaliteitsbadlinnen. Ze bieden ook kaarsen, kerstkaarten, bloemstukjes, kerststallen, evenals bier, honing en confituur die door andere trappistenkloosters geproduceerd werden.

Praktisch
Maandag - zaterdag van 9 tot 12 en van 13.30 tot 17u.
Zondag van 13.30 tot 17u.
Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth, Abdijlaan 9, 2960 Brecht.
Online: www.trapp.be

Persrelaties

Persrelaties

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over TRAPP.

Contact

Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth Abdijlaan 9 2960 Brecht www.abdijnazareth.be

03 313 92 50

[email protected]

www.trapp.be