Omtrent de trappistinnen

De zusters van de abdij van Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht maken, net zoals monniken van trappistenabdijen, deel uit van de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie (Ordo Cisterciensis Strictioris Observantiae - O.C.S.O.).

Deze monialen volgen de Regel van Sint-Benedictus en leiden een sober, teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, lezing en handenarbeid volgens een evenwichtig ingedeelde dagorde.

In het leven van de trappistinnen zijn er verschillende vormen van gebed. De belangrijkste zijn het getijdengebed op zeven momenten van de dag (zelfs ’s nachts), het stil gebed en de Lectio Divina, het langzaam en aandachtig lezen van de Bijbel. Daarnaast vieren ze elke dag samen de eucharistie.

Volgens de Regel van Sint-Benedictus moeten kloosters zelfbedruipend en onafhankelijk zijn. Daarom ontplooiden de zusters van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth ook economische activiteiten. De belangrijkste daarvan is de productie van zeep- en verzorgingsproducten. Daarnaast is er ook een ambachtelijk atelier waar o.a. liturgische gewaden, vlaggen en vaandels worden vervaardigd.  In de abdijwinkel worden naast zeep- en verzorgingsproducten ook wenskaarten en kaarsen verkocht.

De zusters baten ook een gastenhuis uit. Iedereen die de sfeer van rust en stilte wil ervaren en delen in het gebed met de zusters, is van harte welkom voor een paar dagen van bezinning en gebed.

Deze activiteiten zijn er niet op de eerste plaats om commerciële redenen. Productie- en winstmaximalisatie zijn geen hoofddoelen. Met de bescheiden inkomsten staan de zusters in voor hun levensonderhoud.

Wereldwijd zijn er 1500 trappistinnen. Daarvan leven er 75 in België. De abdijgemeenschap van Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht telt 25 zusters.

Voor meer informatie betreffende de Trappistinnengemeenschap van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth: www.abdijnazareth.be en op Facebook @abdijnazarethbrecht.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over TRAPP.

Contact

Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth Abdijlaan 9 2960 Brecht www.abdijnazareth.be

03 313 92 50

[email protected]

www.trapp.be