De trappistinnen van Brecht pakken uit met hoogkwalitatief badlinnen

Zoals de Regel van Sint-Benedictus het voorschrijft, moeten trappisten en trappistinnen handenarbeid verrichten om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. De zusters van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht verkopen daarom o.a. vloeibare handzeep, douchegel, bodylotion en zelfs trappistenbiershampoo. Vanaf nu bieden ze ook hoogkwalitatief badlinnen aan. De washandjes, handdoeken en douchelakens in zachte, volumineuze stoffen vormen een logische aanvulling op de TRAPP-verzorgingsproducten en zijn verkrijgbaar via hun abdijwinkel en de webshop www.trapp.be

In zekere zin knopen wij aan met een oude traditie. Vroeger hadden wij in onze abdij een weefatelier waar onder andere kerktextiel werd vervaardigd. Die activiteit deemsterde weg en uiteindelijk viel de textielproductie zelfs stil. Nu nemen wij de draad terug op, zij het dan onder de vorm van hoogkwalitatief badlinnen”, aldus Zuster Katharina, abdis van de Trappistinnenabdij in Brecht. “Ons nieuw TRAPP-textiel is ideaal om van elke badkamer een oord van rust en harmonie te maken.”

Dankzij de rechte lange lussen (zgn. zero-twistkwaliteit) voelt het badlinnen enorm zacht aan. De stoffen absorberen heel goed en irriteren de huid niet. De washandjes, gastendoekjes, handdoeken en douchelakens zijn verkrijgbaar in vier kleuren: antraciet, beige, ecru en zilver.
www.trapp.be

Omtrent de Trappistinnenabdij van Brecht
In 1950 namen dertien zusters van de Trappistinnenabdij van Soleilmont hun intrek in een nieuwe abdij in Brecht. Die werd gebouwd met de hulp van de monniken van de naburige Trappistenabdij in Westmalle.

De monialen van de Abdij van Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht maken deel uit van de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie (Ordo Cisterciensis Strictioris Observantiae - O.C.S.O.). Deze kloosterzusters leiden een sober, teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, lezing en handenarbeid volgens een evenwichtig ingedeelde dagorde.

De nieuwe gemeenschap groeide snel aan. De trappistinnen staken de handen uit de mouwen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien, want volgens de Regel van Sint-Benedictus moeten trappistenkloosters zelfbedruipend en onafhankelijk zijn. Daarom ontstond er ook in Brecht enige economische bedrijvigheid.

Aanvankelijk weefden en naaiden de zusters-trappistinnen kerktextiel en in 1964 startten ze met de ambachtelijke productie van afwasmiddel. In de loop der jaren werden onder de merknaam TRAPP ook vloerzeep, shampoo, badschuim en glycerinezeep aan het gamma toegevoegd. Ruim anderhalf jaar geleden onderging het assortiment een flinke vernieuwing. Naast de drie klassieke productlijnen (lavendel, aloë vera en traditioneel) met telkens een vloeibare handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion, hebben de zusters zelfs een volledige verzorgingslijn ontwikkeld op basis van trappistenbier van Westmalle.  

 

Rechtenvrije foto’s kunnen gedownload worden via https://pr.trapp.be/media
Het volledige persdossier is beschikbaar op https://pr.trapp.be

Persrelaties

Persrelaties

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over TRAPP.

Contact

Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth Abdijlaan 9 2960 Brecht www.abdijnazareth.be

03 313 92 50

[email protected]

www.trapp.be