De trappistinnen van Brecht ontwikkelden een complete verzorgingslijn met Westmalle Dubbel als ingrediënt

Ruim een jaar geleden lanceerden de zusters-trappistinnen van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht een shampoo waaraan 10% donker bier werd toegevoegd. Het succes ervan zette de zusters ertoe aan om een volledige verzorgingslijn met Westmalle Dubbel te ontwikkelen. Naast de shampoo bieden ze nu via hun abdijwinkel en goed draaiende webshop ook een douchegel, bodylotion en vloeibare handzeep met trappistenbier aan.

De trappisten en trappistinnen leven niet van subsidies of giften maar, zoals de Regel van Sint-Benedictus het voorschrijft, van handenarbeid. Daarom begonnen de Brechtse monialen in 1964 afwasmiddel te produceren. In de loop der jaren werden onder de merknaam TRAPP ook vloerzeep, shampoo, badschuim en glycerinezeep aan het gamma toegevoegd. Met de bescheiden opbrengst van deze producten voorzien de trappistinnen in hun levensonderhoud.

Vorig jaar onderging het assortiment een flinke vernieuwing. Naast de drie productlijnen (lavendel, aloë vera en traditioneel) met telkens een vloeibare handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion, stelden ze tevens een trappistenbiershampoo met conditioner-effect voor.

Toen bleek hoe goed onze Westmalle Dubbel Shampoo bij onze klanten aansloeg, rijpte het plan om ook andere verzorgingsproducten met trappistenbier te ontwikkelen. Wetenschappelijk onderbouwde studies hebben immers aangetoond dat de polyfenolen, mineralen, vitaminen en oligo-elementen in het bier goed zijn voor huid en haar”, verklaarde Zuster Katharina, abdis van de abdij.

Ze voegde eraan toe: “Dikwijls wordt de vraag gesteld of onze Westmalle Dubbel Shampoo ook naar bier ruikt. Ik kan iedereen geruststellen dat dat niet zo is. Tijdens het productieproces worden de vloeibare shampoo, douchegel, handzeep en bodylotion licht geparfumeerd waardoor ze een heel aangename geur hebben.”

De Westmalle Dubbel shampoo en -douchegel zijn verkrijgbaar in beugelflessen van 33 cl. De vloeibare handzeep en -bodylotion van de trappistenbierlijn worden gebotteld in dispensers van 25 cl. Ze zijn verkrijgbaar in de abdijwinkel of via de webshop www.trapp.be.

Omtrent de Abdij van Onze Lieve Vrouw van Nazareth
De zusters van de Abdij van O. L. Vrouw van Nazareth in Brecht maken, net zoals monniken van trappistenabdijen, deel uit van de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie (Ordo Cisterciensis Strictioris Observantiae - O.C.S.O.). Deze monialen leiden een sober, teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, lezing en handenarbeid volgens een evenwichtig ingedeelde dagorde.

Volgens de Regel van Sint-Benedictus moeten trappistenkloosters zelfbedruipend en onafhankelijk zijn. Daarom wordt in de Abdij in Brecht ook economische activiteiten ontplooid. De belangrijkste daarvan is de productie van zeep- en verzorgingsproducten.

 

Bericht aan de redactie:
Rechtenvrije foto’s kunnen gedownload worden via https://pr.trapp.be/media
Het volledige persdossier is beschikbaar op https://pr.trapp.be   
Persrelaties: tel. 0498 522 322

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over TRAPP.

Contact

Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth Abdijlaan 9 2960 Brecht www.abdijnazareth.be

03 313 92 50

[email protected]

www.trapp.be