De TRAPP.-producten

TRAPP. is een van oorsprong ambachtelijke zeep- en verzorgingsproductenlijn gemaakt volgens kloosterrecepten van de abdij. De zusters hebben een lavendellijn, een lijn met aloë vera en een lijn traditionele toppers ontwikkeld waarin ze telkens handzeep, douchegel, shampoo, en body lotion aanbieden.

Er wordt zoveel mogelijk met kwalitatief hoogstaande grondstoffen gewerkt. De zusters hechten veel belang aan samenwerking met lokale en monastieke partners.

Een ander kenmerk van de TRAPP.-producten is duurzaamheid. De productieketen wordt bewust zo kort mogelijk gehouden. Waar mogelijk, wordt gewerkt met hernieuwbare energie en gerecycleerde of recycleerbare verpakkingsmaterialen. 

De zusters maken vier soorten natuurlijke toiletzeep: gewone lavendelzeep, lavendelzeep waaraan 8% paardenmelk werd toegevoegd, aloë verazeep en olijfzeep. De zepen worden op ambachtelijke manier in de abdij vervaardigd. Zelfs het snijden gebeurt op artisanale wijze.

Als basis gebruiken de zusters van de abdij van Onze Lieve Vrouw van Nazareth voor de toiletzepen uitsluitend plantaardige vetten: een combinatie van olijfolie, zonnebloemolie, arachideolie, palmvet en cocosvet.  Het palmvet draagt het keurmerk ‘Certified Sustainable Palm Oil’. Deze vetten werden gekozen op grond van hun specifieke eigenschappen (reinigende werking, hardheid, schuim, huidverzorging, glycerinegehalte...). De zepen hebben een natuurlijke crèmekleur.

De zusters van de abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth zijn erin geslaagd om voor hun zeep- en verzorgingsproducten het label “Monastic” te bekomen. Dit kwaliteitslogo wordt enkel toegekend aan kloostergemeenschappen die hun economie op een authentieke manier gestalte geven en de waarden van het monastieke leven hierin laten primeren. Het label garandeert de consument dat de TRAPP.-producten echte monastieke producten zijn.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over TRAPP.

Contact

Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth Abdijlaan 9 2960 Brecht www.abdijnazareth.be

03 313 92 50

[email protected]

www.trapp.be